Torsdag: utflykt till Falsterbo och Malmö

Torsdagen började med en liten besvikelse. Radio Malmöhus hade ringt och sagt att de ville komma ut och intervjua eleverna om projektet, men på grund av en misstänkt handgranat i Malmö skickades reportern dit i stället. Trist för oss, men radion undrade om de får komma imorgon i stället. Vi håller tummarna för att ”buset” i Malmö håller sig lugna imorgon bitti!

Efter våra sedvanliga reflektioner var det dags för oss att ge oss iväg på utflykt, med ett något improviserat program p g a återbud och dåligt väder. Med vår dubbeldäckare började vi nere i Falsterbo med en strandpromenad i lätt duggregn. Många fotografier blev det på stranden. Att vi hade startat en Instgramtävling med tre olika tävlingskategorier kan ha medfört ökat intresse för att posera.  Två härliga bilder på hela gänget innan vi begav oss vidare till Malmö.

Tyvärr hade regnet tilltagit och hur intressanta saker vår guide, träslöjdslärare Jens, berättade, så var det lite ruggigt. Ganska snart gick vi in på Triangeln för lite medhavd lunch och värme.

Sedan promenerade vi genom ett regngrått Malmö bort till Malmöhus och roade oss på de olika utställningarna där. Näst sista stoppet blev vid Turnig Torso. Många gruppbilder här också. Intressant att se hur toppen av Turning Torso ser dimmig ut på bara 100 meters avstånd. Trots att vädret inte var med oss var det inga som gnällde, utan man gick och pratade med varandra, fotograferade varandra och hade allmänt kul. Dagens sista stopp för vår buss med 60 elever och 10 lärare blev vid Emporia. Där klev de elever som vi fått skriftligt från föräldrarna på att de fick lov att stanna i Malmö av. Sedan körde bussen hem till Dalby med två elever och sju lärare. 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *