Onsdag: jobb och matlagning

Idag har vi haft ännu en intensiv dag. Vi har reflekterat över det vi har upplevt, vissa har jobbat med att gå djupare in på olika frågor som vi ska ha i vår webbapplikation medan andra har spelat in en talkshow om hur livet är i våra fyra olika länder. Som lax på löken kom Skånska Dagbladet och intervjuade oss. Kul! Efter allt hårt jobb var det dags för halva elevrådsstyrelsen att presentera Nyvångskolans elevdemokrati för våra gäster. Bra information och en del frågor.

Sedan var det dags för dagens begivenhet – matlagning! Våra gäster skulle tillaga vars en typisk rätt från sitt land. Det blev intensivt och varmt i köket. Vissa svenskar var extra stöd i köket, så att alla skulle kunna få hjälp med vad de behövde. Andra svenska städade ur bildsalen och började duka. Efterhand som de blev klara med de olika sakerna fanns det också utrymme till lite mer spex. Till slut var allt färdig och vi kunde njuta av bulgarisk shopska sallad, katalansk Patatas Tortillas och siciliansk Pasta alla Norma. Mycket smaskigt!

Som ni kunde se tidigare i bildspelet hade våra svenska elever skött sig utmärkt och tagit med sig hembakta, delikata bakverk. Vissa av oss fick agera polis för att inte de som tog först skulle lasta på för mycket på sin lilla assiett…

Några elever stannade sedan kvar och röjde undan i bild- och hemkunskapssalar, medan några andra tog på sig att sköta lite pausunderhållning i form av en kahoot-frågesport om Sverige. Den gjorde eleverna visserligen till förra året i Spanien, men ingen av våra gäster var där då, så nu var den ny för alla, men lite för enkel för svenskarna. Vi avslutade vår eftermiddags-/kvällsaktiviteter med premiärvisning av våra matlagningsfilmer. Varje land hade skickat en lista över ingredienser till en maträtt till ett av de andra länderna. Det landets elever skulle sedan ställa frågor om hur de olika sakerna skulle tillredas till receptskickarna och därefter filma tillagningen av maten. Till våra italienska partners skickade vi recept på fläskpannkaka och chokladbollar, och fick tillbaka recept på en auberginegratäng och en chokladkaka. Det blev ett lyckat resultat! I ärlighetens namn måste vi nog vara glada att vi slapp det katalanska receptet som innehöll kanin…. Filmerna hamnar här så småningom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *