Tisdag: app och guidad tur i Lund

Dag 2 började med att alla elever fick vara ”cultural detectives” och skriva om en sak som de hade upplevt som en kulturell skillnad under sina första 36 timmar i Sverige eller som värd. Det blev en del intressanta, några väntade och några oväntade svar. T ex skrev någon att svenskar verkar ha stearinljus överallt, en annan skrev att hens gäst sov med strumporna på och gör alla italienare det? Det ledde till en diskussion om vad som är typiskt för en stor del av befolkningen i ett land, men att en hel del saker trots detta är individuella. Strumporna kanske är det, medan stearinljusen är del av svenskars behov av mys.

Därefter var det Johannes och Anton från We Know IT att presentera vilka tankar de har kring vår webbapplikation. Spännande för de andra länderna att se. Efter det delade vi in oss i olika grupper som spånade idéer till vårt spel.Sedan bar det av till Lund för en guidad rundtur. Vi började i Rådhuset och träffade ”Mayor” Lennart som bjöd på cider och salta pinnar, meda han berättade om Lund, visade film om Lund samt frågade om vårt projekt.
Standarder delades ut till våra besökare och sedan blev det stor fotostund. ALLA ville bli fotograferade med vår ”Mayor”.
Sedan blev det guidning! VI delade upp oss i två grupper som tog oss runt på sevärdheter i centrala Lund. 

Duktiga elever som klarade av att förklara vad en drott är och andra kluriga saker. När guidningen var avklarad blev det fri tid i Lund.

Ett svar på ”Tisdag: app och guidad tur i Lund”

  1. Det låter som om vårt hem beskrivs ;). Vi hade tända ljus vid middagen första kvällen och till nästa dags frukost! Kul uppgift!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *