Välkomna till Nyvångskolan

Idag samlades hela högstadiet i aulan, för att hälsa våra gäster välkomna. Sofia och Ellen tog på sig uppgiften att få alla tysta. Sedan blev det bara elever som deltar i projektet kvar. Lärarna från de olika länderna presenterade sig och sedan blev det speed-dating för eleverna. Uppgift: prata med minst en person från varje land, kom ihåg vad de heter och hitta något som ni har gemensamt. En ganska lättsam uppgift för att bryta isen. Det blev lite rundtur på skolan innan eleverna följde med sina värdar på två lektioner.

Efter lunch blev det svensklektion med Helena och Jens. Det var en del problem med sje-ljudet, men annars var de duktiga. Så nu kan våra besökare säga vad de heter, hur gamla de är och var de bor. Eller kanske inte? 😉

Sedan var det dags för eldprovet – att orientera sig ut till Skryllegården och vid kontrollerna hämta med sig saker som var bra att ha vid slutet. Det gick nog bra för eleverna, då de var framme betydligt tidigare än lärarna. 

Ute i Skrylle delades eleverna upp i två grupper. Ena gruppen var på naturvandring med en äventyspedagog, medan andra gruppen gjorde olika gruppövningar.Inte helt lätt med alla övningar alla gånger, och så måste man ju prata engelska med varandra för att förstå hur man ska göra! Men trägen vinner och till slut tippade den rostfria hinken över i den röda.

Lite frusna och hungriga var det uppskattat med kåtan som mötesplats. När Mats dessutom hade börjat grilla korv därinne, så var hungerns snabbt stillad.  Efterrätt hade vi också tagit med oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *