Volleyboll och siciliansk dockteater

På eftermiddagen spelade eleverna volleyboll under överinseende av en italiensk lärare och Mats. De andra lärarna var på möte för att prata om nästa steg i projektet. Vi svenskar var inte speciellt aktiva i volleybollspelandet.

img_1080img_1088img_1087img_1078Däremot var vi i en annan av vår skola, Boggio Leras, lokaler. Standarden på lokaler skiljer sig en del från vad vi är vana hemma. Flera av eleverna tycker att ljudvolymen tar på krafterna. Vi är ju vana vid ackustikplattor hemma, men här är det mycket sten och lite av mjuka material.

Mot kvällen för vi på Siciliansk Puppet Theater och vi fick titta på en klassisk italiensk pjäs, framförd på italienska. Vi hade fått berättat för oss vad pjäsen skulle handla om, men vi förstod inte alla vändningar i pjäsen. Men det var intressant att bara se tekniken de använde på dockorna. Eftersom vi varit på workshop hos dockmakaren kunde vi se och förstå flera detaljer kring hur dockorna manövrerades. Det var intressant att se hur de olika personerna som styrde dockorna rörde sig på ett nästan koreograferat sätt tillsammans ovanför scenen. Vid sidan om stod de två berättarna och gjorde de olika rösterna och ljudeffekterna. Det var mest vår dockmakare som stod för rösterna, då de flesta aktörerna var av manligt kön, så hans fru behövde bara göra rösten till två dockor.

img_1100img_1102img_1107img_1117img_1122img_1128img_1126

Dockmakaren hade ju också en väldigt söt hund som tyckte om att bli gullad med.

image

Medan vi väntade på att föreställningen skulle starta roade vi oss lite.

image
Universell gest?

Imorgon är det dags för besök på vulkanen Etna och vackra orten Taormina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *