Utflykt till Etna och Taormina

Idag har det varit utflyktsdag. Vi började med att ta bussen uppför vulkanen Etna, fast bara 1900 meter upp, till den utslocknade kratern Silvester. Senaste utbrottet hade just den kratern i slutet av 1800-talet, så det betraktades som säkert. Uppe på vulkanens topp, ca 3300 m över havet, såg vi rök komma ur den snöklädda vulkanen. I kyla och mycket stark vind tog vi oss runt kratern Silvester. Det gällde att hålla i allt löst! Upp på ena kanten gick vi och kutade åt ena hållet och flera av oss höll i varandra.

image
Vår guide berättar

image image image image image image image image image Som ni ser blev det ett besök i den intilliggande butiken, så det är inte omöjligt att någon present gjord av lava följer med hem…imageEfter besöket upp vid kratern stannade vi upp och beundrad utsikten över dalen där lavan oftast rinner ner, svalnar och stannar. Utsikten var mycket fin och många bilder togs. Eleverna passade på att lära oss lärare hur vi bäst ”posar”.

K
img_1169img_1175img_1177img_1180img_1188img_1191img_1193img_1215

image imageimageimageEfter lunch i pittoreska Zafferina åkte vi mot fantastiska Taormina, en stad belägen högt uppe på en klippa med vidunderlig utsikt över Messinasundet.

image

Tillsammans besökte vi den romerska amfiteatern och eleverna uttryckte verkligen sin stora förtjusning. Wow kan vi sammanfatta upplevelsen med!

Före hemresan fick alla gå på egen hand. Många köpte glass och njöt ännu lite till av utsikten från torget i centrum. Dagen var toppen och nöjda lämnades vi av vid busstationen i Catania. I morgon är det sista dagen på resan innan vi åter är hos er i snön…..

img_1230img_1238img_1240

imageimageimg_1248

Havet till vänster, vulkanen till höger
Havet till vänster, vulkanen till höger

image

img_1259

img_1262img_1266img_1269

img_1270

imageimageimage

2 svar på ”Utflykt till Etna och Taormina”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *