Reflections and critical incidents

Klockan 08:45 var vi alla samlade på skolan i centrala Catania igen. Våra 15 svenska elever såg nog alla lite trötta ut efter en fullspäckad första dag. Första halvtimmen ägnade vi oss åt ”reflections”. Var och en skrev i sin dagbok och funderade enskilt över första dagens upplevelser. Vi passade också på att prata gemensamt om möten och kulturella skillnader vi lagt märke till under måndagen. Att vara ”cultural detectives” är spännande!

image

image

image

Efter att ha arbetat i våra nationella grupper var det nu dags att fundera över kulturella skillnader i tvärgrupper. I grupper om sex personer diskuterade eleverna vad de upplevt och bestämde sig för att arbeta vidare med en utvald ”Critical incident”. En grupp valde trafik, en annan föroreningar, en tredje hur man hälsar på varandra i olika länder. Arbetet ska slutföras på fredag när eleverna ska filma den kulturkrock de valt att arbeta särskilt med.

 

imageimageimageimg_0840img_0844img_0843imageimg_0846img_0847

En elev från varje grupp presenterade sedan för övriga grupper.

img_0850img_0849

Efter rast var det dags att presentera de presentationer vidgjort hemma i respektive land om barocken. Temat var musik, arkitektur och konst. I Sverige har vi inte många exempel på barockbyggnader, men eleverna visade bilder på Stockholms slott och på Karlskrona. Vi var stolta över hur bra de levererar inför en stor grupp! Well done, Nyvångskolan!

img_0854img_0855img_0857img_0861img_0862

Efter en intensiv förmiddag tog alla lunch på stan och därefter samlades vi i skolan igen för eftermiddagsaktiviteter😊

img_0868

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *