Måndag i Catania

Vår måndag började med en frukost som såg lite olika ut. Någon fick rostade kastanjer, någon annan kex, croissanter, variationen var lika stor som antalet elever. De flesta svenska elever hade värdar som hade bestämt att de skulle träffas och äta frukost ute på café. En trevlig start på dagen.

Väl på skolan välkomnade rektorn oss med ett väl inövat tal på engelska.

image
Rektorn håller tal
image
Vår italienska engelsklärare Diane tackar rektorn för talet

Rektorns rum fick bara lärarna besöka.

Lärarna på rektorns kontor
Lärarna på rektorns kontor

Efter rektorns tal och lite gruppindelningar var det rast. Vi hängde på skolgården och njöt av den 20-gradiga värmen. Inte alla ville vara med på bild…

image
Skolgården

imageimageimageimage

Skolans fasad under renovering
Skolans fasad under renovering
Gatan utanför skolan, Via Vittorio Emanuele II
Gatan utanför skolan, Via Vittorio Emanuele II
Lärarnas kaffepaus på café mittemot skolan
Lärarnas kaffepaus på café mittemot skolan
Vi kollade in hur ett klassrum ser ut
Vi kollade in hur ett klassrum ser ut

Efter rasten var det dags för ett eldprov – vi skulle lära oss italienska! Vi jobbade i par med vår partner. Klurigt men roligt!

image

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

image

Sedan blev det lunch på skolan. Eftersom det inte finns skolmat, men de ville bjuda oss på något extra, så var det en buffé av olika hemlagade sicilianska specialiteter. De förklarade för oss att det var ”home made” men läraren menade att det snarare var ”mum made”.

imageimageimage

Och i Italien avslutar man inte en måltid utan något sött, i dolci…

imageimageimageimage

Mycket mätta efter alla godsaker fick vi sedan se en kort film om Siciliens historia. Denna hade en av eleverna gjort. Därefter blev det ett litet förhör på vad vi sett! Inte helt lätt att klara det!

Skoldagen avslutades med att några av de italienska eleverna spelade upp en pjäs av en roman av den kände italienske författaren Vergas. Pjäsen var på både italienska och engelska, och kompletterades med viss text och illustration från projektorn.

image image image imageimageimageDe italienska eleverna var mycket duktiga, men vi förstod nog inte hela innebörden i pjäsen.

img_0831

image
De skådespelande eleverna med sina lärare i italienska

Till sist innan vi skildes åt fick vi möjlighet att lämna över våra egenproducerade sånghäften. Men de fick inte höra oss sjunga sångerna… Något roligt får vi spara till senare! 😉

img_0838

Efter en skoldag full av nya intryck och vissa känner nog också lite hemlängtan, så är det hem och ladda om, för ikväll skulle många av eleverna träffas och äta pizza (om det nu inte ändras till hamburgare eller något annat…). Fler upplevelser och ännu finns det energi!

img_0817

Ett svar på ”Måndag i Catania”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *