Sista rapporten

image

Det blev ju några kloster i trevligt sällskap, men det blev också långlunch vid ett mycket blått Medelhav vid Costa Brava och traditionell Allhelgonamåltid med rostade kastanjer och små söta kakor.

image image

Majas kiosk på katalanska, men de flesta hade med sig smörgåsar hemifrån. Däremot är nog sötsuget lika stort där som hemma. Om du behöver gå på toa på lektionstid måste du gå till vaktmästaren för att få nyckel och toapapper. Vi såg inte mycket spring på lektionerna… P.g.a tidigare vandalisering och bus hålls toaletterna låsta utom på rasterna.

image

Eleverna förbereder presentation av barockens spår i Vic inför veckan i Catania. Vi bjöds på rundvandring i gamala stan med inhyrd guide, en f.d. fransklärare på skolan. Hon berättade engagerat om den uppstramade Carmelitorden, grundad av Syster Teresa. Eleverna var mer intresserade av nunnornas liv än av barockstilen. Men det blir säkert ett intressant kulturellt utbyte när grupperna möts.

För oss är en intensiv och intressant arbetsvecka över, Nu ska vi utforska Barcelona på egen hand.

Deo, deo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *