Onsdag – skoldag och guidning

På onsdagen var det åter dags att följa lärares arbete. Men eftermiddagen bjöd på guidade rundturer. I strålande solsken genomförde åk 9 eleverna i vårt projekt en guidad rundtur i Lund. Denna genomfördes så klart på engelska.

Vi började i Botaniska trädgården och fick höra fakta om de olika arterna i denna trädgård från 1600-talet.

imageimageSedan fortsatte vi genom kulturkvadranten, Kulturen, AF-borgen, Universitethuset och Lundagård.

image

image

image

I Domkyrkan imponerades våra gäster av både urtavlan, som presenterades på ett proffsigt sätt, och av kryptan med den lille jätten Finn.

image

image

image

Lite trötta och ganska varma var vi på Stortorget och Rådhuset, och till sist avslutade vid Drottens kyrkoruin, resterna av Sveriges kanske första kyrka. Största problemet var nästan hur man skulle förklara vad en drott var.

Efter detta tackade eleverna för sig och åkte hemåt. Våra gästande lärare begav sig däremot vidare till Malmö för ytterligare en sightseeingsrunda.

I Malmö mötte trä- och metallslöjdslärare Jens oss vid Tringelns station, men först behövde vi fika, ett ord som våra gäster redan har anammat. De testade de svenska bakverken kanelbulle, dammsugare och chokladboll. Kanelbullen verkar redan vara Annas favorit.

image

Sedan tog Jens rundtur vid, vilket ledde oss till Möllan, Bergsgatan, Triangeln, Gustav Adolfs torg, Lilla torg, Stortorget och järnvägsstationen.

imageimageEfter det trodde vi kanske att våra gäster skulle vara trötta, men de ville så gärna också se Västra hamnen med Turning Torso och Stapelbäddsparken. En lång dag med många upplevelser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *