Barcelona

image
La Sagrada Familia
image
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia
La Sagrada Familia sett på lite avstånd.
La Sagrada Familia på lite avstånd.
FC Barcelonas officiella affär som ligger mitt emot La Sagrada Familia.
FC Barcelonas officiella affär som ligger mitt emot La Sagrada Familia.
Palmerna längs strandpromenaden.
Palmerna längs strandpromenaden.

image

Mats uppdrag är fullbordat :)
Mats uppdrag är fullbordat 🙂

Idag har vi haft en dag ledigt från skolan och då hade vi sedan tidigare bestämt oss för att besöka Barcelona på egen hand. Mats, som hade varit i Barcelona tidigare, var vår eminenta guide under hela dagen. Marta M hade tagit reda på vilka biljetter som vi behövde för att ta oss till Barcelona och som vi även kunde använda för transport inne i Barcelona. Hon hade även varit snäll och tagit reda på busstiderna åt oss. Vi siktade in oss på bussen som gick kl.8.30, för att hinna i tid till vårt första stopp, La Sagrada Famila, som vi hade köpt biljetter till på nätet. Det var ett smidigt sätt att ta sig med buss från Vic till Barcelona, en resa som tog ca 50 min. Väl framme vid La Sagrada Familia, så var klockan inte så mycket utan vi hann med det klassiska förmiddagskaffet innan det var dags för att besöka denna mycket speciella katedral. Det var skönt att slippa stå i kö för att köpa biljetter. Katedralen och dess historia är spännande att både läsa om och se. Solens strålar genom de färgglada, stora fönsterna gav ett nästan magiskt ljus. Man kan undra om katedralen någonsin blir färdigbyggd?! När vi hade njutit av alla vackra utsmyckningar inne i La Sagrada Familia, gick vi ut för att betrakta den på lite avstånd. Det är lättare och man får en bättre överblick om man står en bit i från. På väg runt katedralen gick vi förbi FC Barcelonas offiella affär och där var vi (jag) förstås tvungen att gå in……det finns nämligen ett önskemål hemma från Sverige om en tröja med Messi 10 på. Efter detta lilla stopp tog vi tunnelbanan bort till  Place de Catalunya. Vi gick en bit längs La Rambla innan vi svängde av in i de lite äldre delarna av Barcelona. Mats hade fått stränga order av Heléne att vissa var Desigualaffärerna låg och tog sitt uppdrag på största allvar, medan jag och Eva-Kari shoppade väntade Mats snällt på att vi skulle bli klara. Som tur var hade de en bekväm fåtölj som han kunde vila sig i 🙂 Vi fortsatte flanerandet bland gränderna och hittade ett litet torg med flera uteserveringar där vi kunde få en bit mat i oss. Efter lunchen tog vi oss ner till hamnen och Medelhavet. Det var härligt att se alla palmer som kantade strandpromenaden. Det märks att klimatet är varmare jfr med i Vic. Här fanns palmer, apelsinträd, mimosa som blommade m.m Nere vid hamnen kan man se Chrisopher Columbus blicka ut över havet. Tiden gick fort och helt plötsligt var det dags att börja tänka på återresan till Vic. Det märktes att det var mer rusningstrafik senare på eftermiddagen jämfört med när vi åkte till Barcelona. Nu har vi snart bara en dag kvar på vår Job-shadowing innan det är dags att åka hem till ett kallare Sverige. Vi har blivit bortskämda med sol och värme under vår vistelse här i Katalonien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *