Guidad tur i Vic

Så har vi fått vara med om ännu en händelserik dag här i Vic. Vi startade dagen med en promenad på ca 15-20 minuter till skolan. Där väntade våra respektive lärare på oss och vi fick följa dem under deras två första lektionspass. Efter lektionerna träffades vi alla i cafeterian som är till för både lärare och elever. Där kan man köpa kaffe, vatten och något att äta. Lärarna sitter alltid vid samma bord och det vet eleverna som får sitta vid de andra borden. Eftersom varken lärare eller elever äter lunch innan skoldagens slut,  så är det bra att kunna stoppa något i magen under någon av de två 20-minuters raster man har under en skoldag. Efter en kopp kaffe tillsammans med de andra lärarna, var det dags för en guidad tur i Vic. Våra fem ”hjälpelever”  (som tar hand om oss) + en masterstudent visade oss vägen till det romerska templet där vi skulle möta en förre detta historielärare som skulle vara vår guide under dagen. Vi fick en härlig tur runt Vic i ett mycket behagligt väder. Vi fick se de gamla läderfabrikerna, katedralen och tillhörande kloster, det romerska templet, marknadsplatsen, delar av den gamla ringmuren och mycket mer. Det var fantastiskt att få höra alla historier kring de olika platserna som vi besökte. Vi avslutade den guidade turen med en exklusiv visning av stadshuset. Tack vare Mercè Punti (vår guide) fick vi komma in i rum som annars inte är öppna för allmänheten. Efter det återvände eleverna till skolan och vi gick för att äta lunch tillsammans med Mercè, Marta N och masterstudenten. De tog oss till en typisk katalansk restaurang med fantastiskt god mat. Det är inte var dag som man äter trerätters till lunch. Vi njöt verkligen av god mat och trevligt sällskap. Som avslutning på dagen fick vi följa med två av idrottslärarna + en lärarstudent på en vandring en bit utanför staden. Vi gick upp till ett litet kapell som en av idrottslärarna var en sorts beskyddare av, så han hade egna nycklar till kapellet. Inne i kapellet fanns det två olika helgon, den ena var ett lokalt helgon och den andra var helgonet St Bernard, bergens beskyddare. Det var en magnifik utsikt uppe från kapellet…..inget för de höjdrädda dock. Vi kunde hela tiden höra kobjällror som pinglade nerifrån ängarna runt omkring berget, precis som i tjuren Ferdinand….det var bara korkeken som saknades. Efter vår vandring tog de oss ännu högre upp i den vackra naturen på  små slingriga vägar. Vi kunde se hur floden slingrade sig fram i ett meandermöster mellan de olika bergstopparna. I slutet av vägen fanns ett hotell där vi drack te och kaffe. Där passade vi på att visa idrottslärarna lite bilder från lärarmatchen i såväl volleyboll som fotboll. De tyckte det var en rolig tradition. När solen så sakta började gå ner var det dags att köra tillbaka ner till Vic. Efter ännu en mycket händelserik dag med helt underbara värdar som verkligen ser till att vi har det bra, var det skönt att få ta av sig skorna och sträcka ut sig på sängen. Nu har vi anpassat våra magar efter katalonska vanor så ikväll blir det inte mat förman kl.21….lagom till avspark mellan Barca och Arsenal.

image
Rundtur i Vic med vår guide och eleverna från skolan.
image
Inne i katedralen.
image
Klostret som tillhör katedralen.
image
Guidad tur  i de gamla delarna av staden.
image
Stadshuset
image
Jättarna i stadshuset med jättarna från Sverige 🙂
image
Lunch
image
På väg upp mot kapellet.
image
Framme vid kapellet.
image
Bergens helgon Sankt Bernard och hans hund.
image
Uppe vid kapellet.
image
Nere igen efter vår vandring.
image
Kapellet sett nere från parkeringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *